PCRM devine tot mai nepopular: 44 de comuniști au părăsit rândurile partidului // DOC

14 membri și simpatizanți ai PCRM din Chișinău și alți 30 de comuniști din Hîncești au anunțat că părăsesc Partidul Comuniștilor din republica Moldova. Anunțurile au fost făcute în timp ce liderul partidului,  Vladimir Voronin susținea o conferință de presă.

Noi, subsemnaţii, membri şi simpatizanţi ai PCRM din municipiul Chişinău, îngrijoraţi de agravarea crizei social-economice şi politice din ţară, declanşată cu mult până la demisia guvernului premierului Streleţ. Dar ne-a păzit domnul şi ţara a fost practic salvată cu ajutorul celor 14 camarazi, care în condiţii de grea cumpănă pentru societate, au dat dovadă de poziţii statliste, au avut curajul să depăşească interesele înguste de partid şi au creat grupul de deputaţi platforma social-democrată „Pentru Moldova”, care a acordat votul de încredere Guvernului condus de Vlad Filip.

În legătură cu aceasta sântem frapaţi de insinuările aduse acestor 14 deputaţi de unii colegi de partid, care în loc săi susţină şi să-le mulţumească pentru că şi-au adus aportul la depăşirea crizei politice şi social – economice, i-au exclus din partid şi i-au numit „trădători”, la fel cum în 1938, în timpul regimului de teroare ai lui Nicolai Ejov din fosta URSS”, se scrie în declarație.

Și cei 30 de comuniști și simpatizanții PCRM din r-l Hâncești, au declarat că susțin acțiunile celor 14 deputați care au creat Platforma parlamentară social-democrată ”pentru Moldova” de a contribui decisiv la evitarea destabilizării continue a situației din Republica Moldova și la consolidarea societății prin acordarea votului de încredere Guvernului Filip.

 

Declarația comuniștilor din Hâncești

18.02.16 Declaratie Sect Centru

About Author

admin