Igor Boțan dă cărțile pe față! PCRM este la guvernare! “Au compromis şi puterea, dar şi opoziția”

„Unii sau unul din liderii actualei guvernări a participat la Revoluția Demnității de la Kiev. Întrebarea pentru el şi guvernarea din care face parte: la Chişinău e nevoie de o Revoluție a Demnității sau nu e nevoie când oamenii sunt jefuiți de maniera în care vede toată lumea?”, a declarat analistul politic Igor Boțan în cadrul dezbaterilor publice la Agenția IPN.

“Dacă a putut să participe la Revoluția Demnității de la Kiev şi să o susțină ce părere are despre necesitatea unei Revoluții a Demnității, aici, unde o treime din economiile cetăţenilor au fost pur şi simplu furate”, a adăugat Boțan.

Potrivit acestuia, Republica Moldova are o guvernare hibridă. Această guvernare “este oarecum europeană, pentru că asta cel puţin spune, chiar semnează acorduri. Dar această guvernare este şi hoaţă. Şi din acest punct de vedere este o guvernare hibridă”.

Deci pentru hoțiile pe care le fac şi mă refer la istoria cu Banca de Economii, cu sistemul bancar, toată lumea a simţit asta. Aici nu mai poţi căuta cuvinte cum să etichetezi această guvernare. Este o guvernare hibridă, ştie care este visul unei părţi din societate cel european şi spune vreţi integrare europeană, poftim, dar sub paravanul integrării europene se ocupă de chestii foarte şi foarte urâte, de scheme corupţionale de îmbogăţire ilicită şi alte lucruri care subminează ceea ce se numeşte demnitate umană în Republica Moldova, este de părere analistul politic.

Boțan a mai spus că are întrebări și Vladimir Voronin care zice că este în opoziţie. „Eu înţeleg că poţi compromite guvernarea, dar să compromiţi opoziţia, să spui că nu eşti la guvernare, dar vrei funcţii de control în instituţiile care trebuie să fie depolitizate este o mare semn de întrebare. Cum cei care cinci ani de zile vorbeau despre uzurparea puterii şi lovitură de stat acum se regăsesc împreună cu cei care spuneau „Moldova fără Voronin”, „Moldova fără comunişti” ?”, întreabă Igor Boțan.

sursa: abcnews.md

About Author

admin