„Igor Grosu îi trimite nahren pe toți cei care au aherit!”. Mesaj oficial către oamenii muncii, consacrat instalării noului speaker

Cuvintele adresate de Igor Grosu, nou alesul președinte al Parlamentului către angajații de stat pot fi dăltuite drept epitaf în piatra funerară simbolică a viitoarei armate de șomeri. Nu dăm citate, s-o facă cronicarii, mai ales că sensul mesajului noului guvernator către toți salariații statului e străveziu ca o garafă de rachiu: feriți-vă, am venit noi și, vă rugăm, deocamdată, vă rugăm: eliberați, nahren, cât mai repede locurile în lista de salarii pentru flămânzi noștri!

Speakerul specifică și dă de înțeles, că vor fi concediați toți acei, care au fost angajați pe criterii politice, iar celor care le pare că au fost angajați în bază legală, li se va demonstra prompt contrariul. La capătul fiecărui mesaj plin de trufie și ironie domnul speaker nu uită să adauge în semn de bătaie de joc, dar delicat “mulțumesc!”

Vânătoarea de vrăjitoare continuă. După cum era de așteptat masca umanistă a guvernării pro-europene a fost ruptă imediat după câștigarea alegerilor. Noua guvernare, declarată ca fiind coborâtă din cerul european, procedează la fel ca și orice conducere din subterana asiatică, de care au avut parte moldovenii de la 1991 încoace. Prima sarcină guvernamentală este curățarea etajelor clădirilor administrative din ultracentrul capitalei. De la ministru la dereticătoare, șagom marș!

He-he-he, da cum ați vrut voi… – zâmbesc pe sub nas, ori rânjesc acei, care au apreciat drept adecvat, ori chiar eroic atacul din studioul TV al consilierului prezidențial (titlu etern!) Tofilat asupra unui omulean, care, de fapt, a fost îndreptat împotriva tuturor celor, care au avut îndrăzneala și neatenția să se angajeze la stat înainte de epoca de aur a Maiei. Cuvintele lui Tofilat armonizează perfect cu apelul lui Grosu la plural: Ia dă-i, băi, nahren și o aherit!?

About Author

admin