Ilan Șor: Vreau să aduc sincere mulțumiri Maiei Sandu pentru votul în susținerea acordării garanțiilor de stat. A făcut o treabă bună

Primarul orașului Orhei, Ilan Șor, vine cu o replică la publicarea celui de-al doilea raport Kroll, dar și la acuzațiile care i-au fost aduse de către liderul PAS, Maia Sandu. Șor se arată nedumerit de schimbare bruscă a atitudinii Maiei Sandu față de el, or atunci când aceasta făcea parte din echipa PLDM o asemenea retorică din partea ei nu persista. Totuși, primarul de Orhei i-a mulțumit pentru că a votat pentru acordarea garanției de stat și salvarea depozitelor deponenților, chiar dacă ea regretă acum această decizie.

„În ceea ce privește declarația Maiei Sandu, constat: Doamna Sandu a început să simtă brusc o antipatie puternică față de persoana mea din momentul în care fiecare dintre noi a început să conducă partide politice. În perioada când Sandu era membru al PLDM și al echipei guvernamentale a lui Filat, nu îi eram deloc antipatic. Mai mult decât atât, am fi putut deveni colegi! Vreau să aduc sincere mulțumiri Maiei Sandu pentru votul în susținerea acordării garanțiilor de stat la cererea Băncii Naționale. Acest vot a ajutat deponenții și a prevenit o criză financiară. Deși acum îi pare rău de fapta ei, Maia Sandu a făcut o treabă bună atunci când a ridicat mâna și a votat”, a scris Ilan Șor într-un mesaj publicat pe pagina sa de facebook.

Într-o postare pe Facebook, Maia Sandu l-a acuzat pe Ilan Șor că este principalul vinovat de furtul din sistemul bancar. Analiștii consideră că gestul liderului PAS trădează panică și că Maia Sandu ar încerca să ascundă ceva, inclusiv că ar fi printre beneficiarii de bani de la BEM.

Anterior, Ilan Șor a declarat că a finanțat Partidul Liberal Democrat, în perioada când formațiunea era condusă de Vlad Filat. ”În calitatea mea de fost sponsor general al partidului dvs., pot spune că acest lucru nu m-a costat deloc ieftin”, a menționat Șor acum o lună, ca reacție la alte atacuri din partea Maiei Sandu. Iar presa a scris că din banii primiți de la Șor, Filat a finanțat campania electorală a PLDM din 2014, când Maia Sandu a ajuns deputat pe lista acestei formațiuni, scrie hotnews.md.

About Author

admin