Inaugurarea scuarului „Mihai Eminescu”, din centrul capitalei (FOTO/VIDEO)


Scuarul „Mihai Eminescu” din sectorul Centru al capitalei a fost inaugurat vineri, 27 noiembrie 2020.

În cadrul procesului de reabilitare, scuarul a fost transformat într-un spațiu de agrement unic de acest fel din capitală. Astfel, renovarea a prevăzut înlocuirea pavajului vechi, remodelarea căilor de acces și a zonelor verzi, instalarea sistemului automatizat de irigare și a mobilierului urban (bănci, coșuri de gunoi și vaze de flori).

De asemenea, în zona de odihnă au fost montați stâlpi de iluminat ornamentali, care se disting prin designul lor inovativ și artistic, precum și un sistem acustic (18 boxe) destinat evenimentelor culturale/mondene și difuzarea programelor radiofonice teatralizate. Iar pentru securizarea zonei a fost instalat sistemul de monitorizare video.

Totodată, în scuarul „Mihai Eminescu” au fost plantați nouă molizi argintii şi 30 de tuia pitică, inclusiv specii decorative precum sorbul și ienupărul.

Costul lucrărilor de renovare a scuarului „Mihai Eminescu” sunt de cca 2,7 mil. lei și au fost suportate de municipalitate în colaborare cu Mobiasbanca – OTP Group, precum și EcoCity S.R.L.

Primarul general, Ion Ceban, a declarat în cadrul evenimentului de inaugurare a obiectivului că pe lângă proiectele de infrastructură pe care municipalitatea le dezvoltă oamenii au nevoie și de activități culturale, iar aici vor putea să-și petreacă frumos timpul. „Astfel, ne dorim ca cetățenii și oaspeții capitalei să vină cu plăcere în acest loc pentru a asculta muzică, programe radiofonice teatralizate și pentru a participa la diverse evenimente culturale”, a conchis edilul capitalei.

În perioada următoare în scuarul „Mihai Eminescu” vor fi amenajate mese de șah și o zonă dedicată distracției copiilor.


About Author

admin