Înotătorul moldovean, Ion Lazarenco: Sunt recunoscător Guvernului și premierului că s-au afiliat mesajului meu de Pace


Înotătorul moldovean, Ion Lazarenco Tiron, care a traversat toate cele 7 strâmtori ale lumii pentru a promova Pacea și care va candida pentru Premiul Nobil, a lansat un îndemn prin care îi cheamă pe toți să fie promotori ai Păcii atât în Moldova, cât și peste hotare.

„După ani de muncă și efort supraomenesc mă bucur enorm că se începe a vedea roadă. În primul rând, sunt recunoscător Guvernului Republicii Moldova și premierului Pavel Filip că s-au afiliat mesajului meu de Pace și au aprobat proiectul ce li s-a propus de a continua să promovăm imaginea pozitivă a Țării noastre dragi și desigur mesajul de Pace.

Haideți împreună să devenim adevărați promotori și ambasadori ai Păcii atât în Țara noastră, cât și în vecinătate, și pe Pământ”, a scris sportivul pe contul său de Facebook.

Amintim că Ion Lazarenco a fost propus de Guvern candidat la Premierul Nobel pentru Pace. Deși este stabilit de mai mulți ani în Irlanda, întotdeauna a arborat drapelul Republicii Moldova, fiind un ambasador al țării noastre peste hotare. Conform unui sondaj realizat în Irlanda, peste 350.000 de oameni au aflat despre Republica Moldova, urmare a performanțelor sportivului.

Ion Lazarenco a fost declarat trei ani consecutiv „Cel mai bun înotător al Irlandei”, devenind și prima persoană de pe glob care a traversat din prima încercare cele șapte strâmtori. În anul 2018, sportivul a fost desemnat „Omul Anului” de către Asociația Mondială de Înot în Ape Libere.

sursa: zugo.md

About Author

admin