INP anunță o nouă operațiune pe trasee – „Nopți Albe”

Inspectoratul Naţional de Patrulare va desfăşura, în acest week-end, operaţiunea “Nopţi Albe”, pe întreg teritoriul ţării. Scopul acesteia este depistarea şoferilor urcaţi beţi la volan şi prevenirea accidentelor rutiere.

Amintim că liderul Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, a cerut Ministerului de Interne să informeze șoferii despre toate operațiunile și campaniile pe care le planifică.

”Am cerut Ministerului să asigure o mai mare transparență și claritate a campaniilor naționale și a acțiunilor tematice, pe care le organizează în trafic și să comunice de fiecare dată pe pagina web a instituției următoarele detalii: tematica, zona și perioada desfășurării acțiunii, astfel încât să primeze caracterul de prevenire a încălcărilor, nu acela de a pândi șoferii sau a le pune capcane”, a insistat Plahotniuc după ședința de marți a formațiunii.

Demersul vine în contextul plângerilor conducătorilor auto, care spun că unii polițiști au început din nou să oprească abuziv șoferii în trafic.

sursa: hotnews.md

About Author

admin