Interceptări Skype // Relația liderului AntiFa, Grigore Petrenco cu stăpânii Platformei DA, Victor şi Viorel Ţopa

În timp ce noi credeam că platforma DA este emanaţia poporului, a cetăţenilor revoltaţi, o mişcare civică autentică, iar Boţan si alţi naivi o mişcau, Ţopa şi Petrenco dirijau acţiunile lui Năstase şi ale celorlalţi platformişti. Şi o mişcau spre cu totul alte obiective decât credeau oamenii naivi care stăteau în stradă şi dormeau în corturi. Una din enigmele mişcării protestatare de la Chişinău a fost strania colaborare şi coordonare între platforma DA şi mişcarea extremistă pro-rusă AntiFa a fostului deputat comunist Grigore Petrenco. Deşi se declară pro-europeni, platformiştii au alungat unioniştii de la protestele lor, în schimb i-au admis alături pe extremiştii pro-ruşi! Săptămâna trecută am fost contactat de o persoană care a solicitat anonimatul (ulterior am înţeles şi de ce), care mi-a spulberat orice enigmă legată de acest subiect! Sursa mi-a prezentat mai multe detalii despre colaborarea liderului AntiFa Grigore Petrenco, cu stăpânii platformei DA, Victor şi Viorel Ţopa.

La o a doua întâlnire, care a avut loc ieri, scepticismul meu a fost total neutralizat de probele directe care mi-au fost prezentate (interceptări ale corespondenţei telefonice şi scrise ale lui Viorel Ţopa cu Grigore Petrenco), o parte din care sursa a fost de acord să mi le transmită şi pe care am decis imediat să le fac publice.

petrenco_topa_2_2Interceptările discuţiilor în reţeaua Skype ne demonstrează (vezi imaginile) că prietenia între Viorel Ţopa (viorel.topa) şi Grigore Petrenco (petregri) este una veche şi comunicarea între cei doi, la per tu, devine intensă încă în iulie 2014.

petrenco_topa_3Atât Petrenco, cât şi Ţopa se arată îngrijoraţi de soarta a două posturi de televiziune. Paradoxal, este vorba de pro-rusul Accent TV, dar şi de Jurnal TV. Viorel Ţopa se arată preocupat de imaginea lui Petrenco şi se declară mulţumit că acesta apare „tot mai des pe ecrane”, fapt pe care-l consideră „IMPORTANT”. Totodată, Ţopa îşi exprimă speranţa că Petrenco va fi urmat şi susţinut de mai mulţi comunişti. Discuţiile dintre cei doi sunt mai mult decât prieteneşti, Ţopa zicănd că ar fi bucuros să se vadă cu Petrenco „şi pe aici” (la Frankfurt).

Petrenco_Topa_IndependentLa 4 septembrie 2014 pe atunci încă deputatul comunist Petrenco a făcut publice pe facebook imaginile cu casa lui Plahotniuc din oraşul Sciez, tirajate ulterior de presa Ţopilor(vezi imaginea). Din interceptări înţelegem însă că în realitate totul a fost altfel. Nu Ţopii au aflat de la Petrenco despre casa lui Plahotniuc, ci a fost tocmai INVERS, comunistul Petrenco executând o comandă primită de la Viorel Ţopa. Anume de la Ţopa Petrenco a primit în timpul unei discuţii telefonice adresa casei din Sciez.

Petrenco_Topa_2Şi tot de la Viorel Ţopa Petrenco a primit la11 septembrie 2014, ora 19:53:53 extrasul care confirmă că vila din Sciez îi aparţine soţiei lui Plahotniuc, pe care peste 4 zile, la 15 septembrie 2014 fostul deputat comunist îl face public(vezi imaginile).

petrenco_topa_4Imediat după transmiterea extrasului, într-un mesaj din 12 septembrie 2014 Viorel Ţopa îl roagă pe Petrenco să aibă grijă să şteargă urmele comunicării între ei pe Skype şi gmail, ca nu cumva Plahotniuc să afle cine i-a furnizat lui Petrenco informaţiile. Acesta îi scrie lui Petrenco: „Grigore, salut: nu uita te rog sa stergi toate urmele de pe Skpe si gmail, pentru a nu compromite lucrul de mai departe:) Mai departe e mai interesant. Fii atent, animala va incerca sa-ti fure mobilul sau computerul ca sa afle sursa – pentru el e crucial. Trebuie să schimbi periodic si parolele la facebook, gmail, Skype. Sunt lucruri tehnice, insa de ele depinde daca ii expui pe cei din jur. Grigore, nu subestima ce scriu – eu stiu ce va incerca animala sa faca –CURATA URMELE, SCHIMBA SAU INTARESTE PAROLELE (y) Putin mai tarziu voi mai transmite cate ceva”.

petrenco_topa_5Din discuţie înţelegem că Ţopa comunică intens nu doar cu Petrenco, dar şi cu un alt fost deputat comunist, Alexandru Petkov. Anume de la acesta Ţopa ar fi aflat despre accidentul lui Petrenco din România, din decembrie 2014(vezi imaginea).

petrenco_topa_6Din schimbul de mesaje dintre Ţopa şi Petrenco vedem nu doar colaborarea şi coordonarea dintre cei doi, dar ne convingem că Petrenco îi este practic subordonat lui Ţopa. La un moment dat, Petrenco îl întreabă pe Ţopa de ce „Jurnalul” (Jurnal TV) nu reflectă evenimentele organizate de AntiFa. Deşi oficial atunci postul TV îi aparţinea lui Adrian Gîţu, Viorel Ţopa îi răspunde lui Petrenco dând de înţeles că el este cel care controlează politica editorială a Jurnalului: „Grigore, am transmis. Nu ştiu de ce nu au dat. Incerc sa ma clarific. E interesul nostru sa fie reflectat. Cred ca vor da. Probabil e doar ceva tehnic. Voi vedea ce-i acolo”. Acum chiar sunt dispus să-l cred pe producătorul Jurnalului Dumitru Marian, care recent, într-un acces de sinceritate recunoştea că lucrează „pentru Jurnal, deci pentru Ţopi, şi, implicit pentru platforma DA” (vezi imaginea)!petrenco_topa_7

Marian_JurnalMai mult decât atât, deşi liderul platformei DA şi totodată finul lui Victor Ţopa Andrei Năstase neagă cu vehemenţă că platforma ar fi controlată de Ţopi, la data de 2 iunie 2015, înainte de protestul din 6 septembrie 2015 Petrenco îi scrie lui Viorel Ţopa: „Ok. Am vorbit ieri cu Andrei Năstase. Am propus ca sa facem o declaratie prin care sustinem protestul si sa chemam sustinatorii nostri sa se alature. Daca nu vor fi steaguri de partid, ale altor state noi sintem gata. Chiar daca participantii au contradictii ideologice. Din pacate, am primit un raspuns: „este prematur”. Cred ca este o greseala Daca nu veti avea forte de stinga care sa declare solidaritatea cu protestele, veti ramane cu cei de dreapta”. Răspunsul lui Ţopa a fost unul cât se poate de clar: „Clar. Voi vorbi cu el. Vezi ce anunt au facut unionistii cu destabilizari anume in ziua, cand platforma aduna oamenii la protest?! Asta-i o diversiune concreta!”.petrenco_topa_8

petrenco_topa_9Într-un final, după ce a fost folosit de Ţopi, înaugust 2015Petrenco pare să fi fost abandonat de stăpânii săi de la FrankFurt, Viorel Ţopa comunicându-i că este ocupat şi să ia legătura cu Andrei Năstase (vezi imaginile). Ultimul schimb de mesaje între Ţopa şi Petrenco are loc la 2 septembrie 2015. Peste 4 zile, la 6 septembrie 2015, după provocările de la Procuratura Generală, Petrenco împreună cu camarazii săi a fost reţinut şi arestat, după eliberare fiind din nou recent reţinut, în timp ce încerca să fugă din ţară.petrenco_topa_10

petrenco_topa_11Un sfârşit urât pentru un (fost) comunist, ajuns slugă, instrument în reglările de conturi între oligarhi. Un sfârşit mai urât chiar decât al lui Voronin şi al partidului comunist, din care a făcut parte şi Petrenco, altădată şef al comsomoliştilor lui Voronin. Petrenco a fost folosit de Ţopi şi după ce şi-a făcut treaba murdară, de care n-a vrut să se apuce finul Năstase, a fost aruncat la gunoi şi lăsat să facă puşcărie, în locul finului. Un sfârşit urât al unui comunist, un sfârşit urât al unei platforme civice, mai nou politice. Un sfârşit urât al presei „libere şi independente” de la Sky Tower. Un (nou) sfârşit urât al iluziilor şi speranţelor moldovenilor.

Va urma

P.S. Abia aştept reacţiile lui Grişa Petrenco şi ale stăpânului său de la FrankFurt, sau ale avocatului lor comun Ana Ursachi. Aştept Grişa să nege că pe 1 septembrie 2015, de dragă dimineaţă, la 08:41 l-a sunat pe stăpânul său Viorel Ţopa. Iar Viorel să nege că i-a răspuns slugii sale Grişa şi a vorbit cu el exact 6 minute şi 34 secunde, din biroul său de pe Siemensstraße, conectat la internet de pe laptopul cu IP 81.210.215.211. Abia aştept să vă zic despre decizia luată de cei doi în acea dimineaţă, reconfirmată apoi la ora 14:01, într-o discuţie de 4 minute si 43 de secunde!:) Keep in touch, FrankFurt! Keep in touch, rusogandonilor!

sursa: balacci.wordpress.com

About Author

admin