Ion Ceban cere ca cei care fac murdărie în oraș să fie amendați: Agenții constatatori să primească o parte din amenda pe care o pun

Orașul trebuie să fie curat și îngrijit, iar cei care murdărie să fie amendați. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban, despre persoanele fizice și agenții economici, ce nu respectă noul regulament privind salubrizarea în Chișinău.

„Am rugat ca pentru Consiliul Municipal Chișinău să fie prezentat raportul Am rugat să se găsească soluția cu privire la agenții constatatori, care să pun amenzi să îi usture subțioară, pentru faptul că fac murdărie în capitală și nu stâng. Nu contează că sunt agenți economici, pentru că dacă mergi prin jurul lor, e dezastru. Și nu știu ce face Autosalubritatea. Tot în decurs de 10 zile vreau să văd o claritate.

Ion Ceban a cerut să se vină cu formula agenților constatatori, motivați. Pentru fiecare amendă să primească o remunerare – 2, 3, 5 la sută. Să se ocupe doar de asta. Locuitorii municipiului Chișinău vor să fie curat. Dar locuitorii municipiului Chișinău și oaspeții capitalei fie că fărâmă și strică, fie că… de parcă nu ar avea 7 ani de acasă”, a declarat acesta.

Amintim că anterior, Consiliul Municipal Chișinău a votat un nou Regulament cu privire la salubrizarea în capitală. Astfel, amenzile se ridică la mii de lei pentru agenții economici.

About Author

admin