Ion Ceban: “Începe rapelul pentru cetățenii care au participat la Maratoanele de vaccinare”

Cetățenii care au participat la Maratonul de vaccinare organizat în incinta Universității de Stat de Medicină și Farmacie “Nicolae Testemițanu” în perioada 21-23 mai, sunt invitați în 12-13 mai la rapel. Anunțul a fost făcut de primarul general Ion Ceban, care a menționat că, în curînd, și persoanele care au participat la Maratonul de imunizare în cadrul Palatului Republicii vor fi invitate pentru vaccinarea cu a 2 doză de ser.

Cel mai important lucru care trebuie să-l menționăm este că mîine va fi rapelul la Universitatea de Medicină și pe data de 20 la Palatul Republicii vom organiza rapelul pentru cei care s-au vaccinat la Palatul Republicii”, a specificat edilul capitalei.

Totodată Ion Ceban a menționat că pe parcursul verii, în țară urmează să ajungă sute de mii de doze noi de ser: „Avem în stoc vaccine, în Chișinău acestea sunt disponibile pentru toată lumea. Urmează ca autoritățile centrale să ne asigure cu noi doze de vaccin diferit în viitorul apropiat, pe parcursul verii este vorba de sute de mii de doze de vaccin, conform preferințelor locuitorilor din țară, din municipiu”.

Cu referire la situația epidemiologică din capitală, edilul a specificat că este una destul de bună în comparație cu lunile trecute, însă este necesar ca cetățenii să fie vigilenți și să participe în continuare la campaniile de imunizare.

Este foarte important în aceste timpuri să urmăm sfaturile și să facem tot posibilul ca să diminuăm din riscuri pe de o parte iar pe de altă parte ca să nu ne întoarcem la situația care am avut-o anterior, în luna martie, cînd a fost foarte dificil pentru întreaga comunitate medicală, cînd situația era cu adevărat critică în Chișinău. În fiecare zi număram paturile care pot fi disponibile pentru internarea celor afectați. Nu ne dorim acest lucru nici pentru populație, nici pentru comunitatea medicală. În general ar fi bine ca în cel mai scurt timp să revenim la normal”, a specificat Ion Ceban.

În context, edilul capitalei a subliniat că îndată ce municipalitatea va avea noi doze de vaccin disponibile, va organiza maratoane în continuare, fiind foarte importantă mărirea nivelului de vaccinare, eliminarea riscurilor și revenirea la normal.

About Author

admin