Ion Ceban, la Forumul Economic Internațional din Sankt Petersburg: Vrem să atragem investitori, de a susține producătorii autohtoni și de a le oferi mai multe posibilități de dezvoltare

Primarul general Ion Ceban spune că își dorește cât mai multe investiții în capitala Republicii Moldova, care are un potențial enorm, ce nu a fost valorificat până în prezent. Despre acest lucru a vorbit edilul în cadrul Forumului internațional din Sankt Petersburg, unde sunt discutate teme despre dezvoltarea Businessului mic și mijlociu.

„Este important că după o perioadă lungă de pandemie în care anume acest domeniu nemijlocit a avut de suferit în toate țările, avem posibilitatea să discutăm acest subiect la scară largă și să vedem cum putem interveni pentru a susține businessul mic și mijlociu, care este elementul cheie în economia unei țări.

Am vorbit despre situația din Chișinău, despre acțiunile întreprinse la acest capitol de municipalitate și planurile de viitor. Scopul nostru este de a sprijini ideile și inovațiile, de a furniza resursele necesare pentru implementarea lor, de a crea condiții pentru implementarea acestor idei prin discuții între părțile interesate.

Cel mai important aspect în facilitarea procesului de dezvoltare a sectorului este înțelegerea faptului că succesul în acest domeniu necesită colaborarea dintre organul de conducere local și reprezentanții sectorului privat. Desigur, dorim ca parteneriatul public-privat să se dezvolte mai activ iar în acest domeniu se lucrează.

Vrem să atragem cât mai mulți investitori, de a susține producătorii autohtoni și de a le oferi mai multe posibilități și orizonturi de dezvoltare”, a declarat Ceban.

Primarul spune că echipa sa de la Primărie lucrează la idei noi prin care să poată oferi mai multe facilități dar și activități de susținere precum și colaborări în diverse proiecte, fapt care ar duce la crearea locurilor de muncă în Chișinău.

About Author

admin