Ion Ceban s-a vaccinat cu o doua doză de AstraZeneca: Nu vrem să fie un alt val de îmbolnăviri

Primarul general Ion Ceban s-a vaccinat astăzi cu a doua doză de vaccin AstraZeneca. Edilul spune că vrea ca pandemia Covid-19 să dispară din Moldova, din acest motiv a ales să se imunizeze. 

„Gestionarea situației de Covid rămâne în continuare prioritatea noastră primordială! Cu îngrijorare am primit informația despre confirmarea oficială în RM a tulpinii Delta – o tulpina extrem de agresiva și contagioasa.

Am fost atenționați asupra unui nou val, de Covid-19. Cu regret, constatăm în ultima săptămână o creștere a cazurilor zilnice de noi infecții. 

Nu ne dorim nimeni revenirea la situația pandemică de criză. Noutatea pozitivă este că în acest weekend am înregistrat solicitări sporite pentru vaccinare în toate punctele de imunizare din municipiu. 

Mă bucur că locuitorii Chișinăului sunt responsabili și au grijă de sănătatea lor și a familiilor”, a declarat edilul. 

Ceban afirmă că în toate cele 70 de centre de vaccinare din municipiu, inclusiv în suburbii sunt vaccinuri: Pfizer, Jonson&Jonson, Astra Zeneca și Sinopharm.

„Unica oportunitate este sa ne vaccinam cu toții spun specialiștii. Spre exemplu, eu și toată familia mea, colegii mei, dar și prietenii s-au vaccinat. Astăzi eu mi-am administrat a doua doză de AstaZeneca.

Nu îmi doresc, un nou val și spitale pline. Cu siguranță, putem evita cazurile grave și tragice, iar recomandarea medicilor din întreaga lume este, vaccinarea”, a punctat Ceban.

Edilul afirmă că în această săptămână va solicita Comisiei Extraordinare în Sănătate Publică din capitală să se convoace pentru a discuta situația din capitală și prognozele specialiștilor. 

„Solicit tuturor șefilor de subdiviziuni PMC, conducătorilor întreprinderilor și organizațiilor publice și private de pe teritoriul mun. Chișinău, primarilor din suburbii, mass media – absolut tuturor – să informeze angajații și toata populația despre disponibilitatea la toate tipurile de vaccin, angajatorii sa asigure tot suportul inclusiv să le permită deplasarea la cel mai apropiat punct de vaccinare în timpul zilei de muncă, dacă oamenii doresc să se imunizeze. 

Nu uităm de cadrele didactice, avem în curând începerea anului școlar, și chiar dacă avem o rată destul de bună a numărului de vaccinări în rândul profesorilor, îndemn toată lumea să se imunizeze.

Aduc mulțumiri și recunoștința tuturor cadrelor medicale implicate in procesul de vaccinare, profesioniști dedicați care activează practic non-stop, zi de zi, cu program extins inclusiv în zilele de weekend. 

La fel, mulțumesc tuturor structurilor de suport care asigura buna desfășurare a procesului de vaccinare: personalului implicat din politia municipala, personalului tehnic de la RTEC și Parcului Urban de Autobuse”, a conchis primarul general.

About Author

admin