Ion Ceban spune că orașul Chișinău este singura capitală europeană, care este lăsată „în chiloți” în fața dezvoltării. Chișinăuienii hrănesc astăzi întreaga țară

Bugetul municipalității Chișinău primește 0% din impozitele fiscale de la persoanele juridice care își desfășoară activitatea în oraș – totul ajunge în bugetul de stat. Declarația aparține primarului general, Ion Ceban și a fost făcută în cadrul emisiunii „Interviul Săptămânii” de la Primul TV. Ceban a subliniat că orașul Chișinăul este singura capitală a Europei din care se ia totul.

Chișinăul astăzi hrănește întreaga țară și, în același timp, este dezbrăcată până la chiloți. Nu puteți face acest lucru. Această problemă există din 2016. Pentru rezolvare, sunt necesare modificări ale legilor. Am apelat în repetate rânduri la parlament și guvern să schimbe situația, am dezvoltat și am trimis diverse propuneri către Ministerul Finanțelor, dar în acest moment nu există un răspuns pozitiv”, a declarat, cu regret, primarul capitalei.

Reamintim că, anterior, Ion Ceban declara că ar fi posibil să fie acoperit jumătate din deficitul bugetar al municipiului, dacă s-ar scoate la licitație cel puțin o zecime din proprietatea Chișinăului, care a fost dată „pe sub masă” în timpul administrației anterioare.

About Author

admin