Iurie Leancă: Dacă Președintele va propune un premier la sugestia liberal democraților, asta va însemna invitație la anticipate

Orice nominalizare la funcția de premier făcută de președintele Nicolae Timofti, la îndemnul PLDM sau în altă formulă, ar trebui să se bazeze mai întâi pe o susținere stabilă și garantată. Altfel, şeful statului și PLDM se vor face vinovați de împingerea Moldovei spre alegeri anticipate.

Declaraţia a fost făcută de președintele Partidului Popular European din Moldova, Iurie Leancă, la emisiunea Fabrika, de miercuri seara.

„O întreagă zvonistică, info mai mult sau mai puțin confirmate, care spun că președintele Timofti, într-adevăr, se pregătește să înainteze un candidat pu funcția de premier, că acest candidat ar fi mai degrabă propus de PLDM, care îl împinge de la spate pe domnul Timofti, că acest candidat ar fi domnul Sturza, că domnul Sturza, de fapt, nu ar fi susținut nici măcar de PLDM-iști în totalitate și că totul ar fi, de fapt, o nouă strategie de a încurca lucrurile?”, a declarat analistul media, Cristian Tabără.

„Va fi o pistă falsă, absolut falsă, greșită, va fi nimic altceva, dacă va merge președintele la o astfel de linie sau PLDM-ul. O pistă care va fi nimic altceva decât o invitație pentru alegeri anticipate”, a declarat Leancă.

Prin urmare, Iurie Leancă își îndeamnă foștii colegi să depășească resentimentele și să fie concilianți.

„Eu, personal, cu colegii de la PLDM nu am nicio problemă. Dacă suntem ghidați nu de frustrări, nu de emoții, nu de supărări, nu de o agendă personală, ci suntem ghidați de interesul cetățeanului din RM, concluzia este una: să ne așezăm la masa de negocieri”, a mai spus președintele PPEM.

Sursa: Publika.md.

About Author

admin