Klimenko: Arestul lui Shor, o răfuială politică?

Partidul politic „Ravnopravie”, lider al căruia de curînd a fost ales primarul de Orhei Ilan Shor, susține că arestarea acestuia nu este altceva decât o răfuilă politică. Președintele Comitetului executiv al formațiunii a ținut să enumere realizările edilului în primul an de mandat ca argument în acest context, notează Agora.md.

„Astăzi în Orhei prețul unui metru cub de apă costă de două ori mai puțin decât înainte de venirea lui Ilan Shor în Primărie. În oraș au fost deschise câteva magazine sociale, au fost construite patru stadioane, în timp ce la Chișinău de ani de zile nu este soluționată problema Stadionului Republican. Odată cu arestarea lui Shor, cum arată autoritățile centrale pe fonul acestor realizări?”, a întrebat retoric Valerii Klimenko.

Făcând referire la alegerile prezidențiale din toamnă, sursa a adăugat că și pe plan politic Ilan Shor devine un pericol pentru actuala putere.

„Cineva din conducerea partidelor de la putere a aflat probabil despre faptul că Ilan Shor pregătește o candidatură foarte puternică pentru funcția de președinte. Ei au vazut în Ilan Shor un concurent foarte puternic. Reieșind din posibilitățile sale, inclusiv cele financiare, Shor poate schimba cursul politic din țară. Acesta este unul din aspectele și motivele de arestare a lui Ilan Shor”, a declarat Klimenko.

Potrivit politicianului astăzi deciziile organelor de drept nu se iau în baza dovezilor, ci în baza informațiilor din presă. „Asta e cel mai periculos. Ravnopravie nu va rămâne pe margine. Procurorii nu au argumente”, a conchis președintele Comitetului executiv al partidului Ravnopravie, potrivit aceleași surse.

De menționat că Ilan Shor a fost reținut ieri pentru 72 de ore.

colaj: agora.md

About Author

admin