Liderul DA, Andrei Năstase, șifonat de investigația Today.MD: Renunță la prezidențiale

Investigația KIV-FRA2 l-a făcut pe Andrei Năstase să renunțe la statutul său de candidat în cursa prezidențială. Surse din cadrul DA, au declarat pentru Today.md că investigația jurnalistică i-a șifonat rău imaginea în interiorul partidului, fapt care l-a determinat să renunțe. Dar să le luăm pe rând.

La câteva zile de la apariția investigației KIV-FRA2, Andrei Năstase declara că este supus unui linșaj mediatic acerb, care are drept scop exercitarea unei presiunii ce l-ar determina să renunțe la cursa prezidențială. Delcarația a fost preluată de Jurnal Trust Media și tirajată la greu. Mai mult ca atât aceasta a fost expediată reprezentanțelor diplomatice din Republica Moldova.
Astfel, potrivit acestei declarații, la data de 30 mai, 2016, Andrei Năstase era de facto candidatul bătut în cuie al Partidului DA. După ce scandalul conturilor offshore și al milioanelor de lei primiți de mama candidatului de la Victor Țopa a luat turații maxime, situația s-a schimbat brusc, iar lucrurile au luat o altă întorsătură.
Peste numai două zile de la conferința de presă, la data de 2 iunie, Andrei Năstase a luat avionul spre Frankfurt, lucru pe care l-a recunoscut după ce a fost deconspirat de jurnaliștii Today.md și, cel mai probabil, după o discuție cu Victor Țopa (despre care presa susține că ar fi finanțatorul și beneficiarul direct al Partidului DA), pe pagina de facebook al politicianului, dar și pe cea a Partidului DA, practic concomitent, a fost publicat un mesaj în care cetățenii sunt anunțați că partidul DA caută președinte. A fost lansat și un haștag al campaniei de căutare a unui nou candidat – #PresedinteleMeuEste.
Din cele expuse mai sus rezultă că Partidul DA nu-l mai are în calitate de candidat pe Andrei Năstase, așa cum era până la data de 30 mai 2016.

 

About Author

admin