Liderul PLDM, despre referendumul anti-mixt: Nu vrem să ne asumăm consecinţele unui proces, finalitatea căruia este destul de şubredă

Scindare între partidele de opoziție. Partidul Liberal Democrat din Moldova nu își asumă rezultatele referendumului privind anularea sistemului mixt de vot. Despre aceasta anunțat liderul acestuia, Viorel Cibotaru, menționând că finalitatea acestui proces este șubredă, iar partidul care îl conduce nu își va asuma nereușita acestuia.

„Noi nu vrem să exteriorizăm şi să ne asumăm toate consecinţele unui proces finalitatea căruia este destul de şubredă. Eu cu tot sufletul sprijin dreptul societăţii civile şi tot ce face ea pentru a realiza o iniţiativă civică, aşa cum a fost declarată, doar că nu mă asociez cu rezultatele, fie de câştig, fie de înfrângere”, a declarat Viorel Cibotaru, citat de ziarul Adevărul.

Potrivit liderului PLDM, mai multe calcule vorbesc despre faptul că plebiscitul este aproape sortit eșecului, pentru că oamenii nu vor ieşi la vot.

Reamintim că inițiativa de organizare a unui referendum pentru anularea votului mixt a fost lansată de către un grup de reprezentanți ai societăți civile, susținători ai PAS și PPDA. În scurt timp, „Partidul Nostru” și PCRM au aderat la idee și au promis suport pentru organizarea referendumului.

sursa: moldova24.info

About Author

admin