Liderul PPDA s-a blocat când a fost întrebat la TV8 despre viziune politică, în afară de atacuri la adresa lui Plahotniuc

Liderul PPDA, Andrei Năstase, nu are o viziune politică foarte clară și nici măcar un plan viabil de guvernare, iar majoritatea discursurilor sale sunt anti-Plahotniuc și anti-guvernare. Invitat la emisiunea „Politica” de la postul de televiziune TV8, Andrei Năstase a fost taxat dur de celălalt invitat prezent în studio, președintele Institutului pentru Inițiative Strategice, Andrei Popov, care este și un realizator de emisiuni la TV8.

Întrebat despre planurile sale în cazul în care va ajunge la guvernare, Năstase a repetat de mai multe ori doar că va scoate justiția de sub control politic.

„În primul rând vom elibera justiția din mâna politicului, pentru că dacă am avea o conducere serioasă cu voință politică s-ar întâmpla lucruri bune”.

Liderul PPDA a recunoscut, totuși, că schimbarea dorită nu poate fi realizată imediat, așa cum afirma el anterior.

Mai mult, Năstase a spus că va organiza un amplu proces al lustrației, prin care, în viziunea lui, trebuie să treacă majoritatea actualilor angajați ai statului. Argumentele lui Năstase l-au nemulțumit pe Popov, care l-a criticat pentru lipsa de viziune și pentru că nu are o echipă consolidată.

„Domnul Năstase nu m-a convins, nu a prezentat o viziune clară la ceea ce va face când va veni la guvernarea și cu cine va colabora. Mi s-ar părea rațional să căpătați susținători și în sistem, să nuanțați mesajul, să nu spuneți că toți vor pleca la gunoi. Rândurile PPDA nu sunt foarte consolidate, aveți câteva persoane de vârf, dar guvernarea actuală a absorbit din toate sferele politice și administrații, oameni foarte capabili și cred că în cazul lustrației ar fi nevoie de o nuanțare mai exactă pentru a spori șansele. Ca oamenii care sunt vinovați să fie eliminați, dar să nu fie un proces discriminatoriu”, a declarat Andrei Popov, citează moldova24.info.

About Author

admin