„Locomotiva” la care se unește Platforma DA, la întâlnirile din teritoriu

cheianu agora

Pe fundalul prăbușirii în sondajele și a neîncrederii tot mai mare, Platforma Demnitate și Adevăr (DA) a găsit soluția pentru a atrage oamenii la întâlnirile sale din teritoriu. În cadrul emisiunii „Mai pe Scurt” de la Jurnal TV, Constantin Cheianu, considerat un apropiat al oligarhului Victor Țopa, se lăuda că la Bălți locuitorii au cumpărat bilete de intrare pentru a participa la întâlnirea cu membrii Platformei DA care a avut loc la Teatrul Național din Bălți. Cheianu a precizat, deși cu jumătate de gură, că întâlnirea cu Platforma DA la Bălți a conținut și un „program artistic”, fără a aduce mai multe detalii, scrie Democracy.md.

Trebuie de menționat că ideea cu vânzarea biletelor a fost „stoarsă” la maxim de „meșterul manipulării” de la Jurnal TV, Constantin Cheianu, care se fotografia anterior cu oligarhul Țopa pe străzile din Frankfurt. El a construit textul emisiunii așa încât poporul să înțeleagă că la Bălți oamenii au plătit pentru ai asculta pe membrii Platformei DA, și nicidecum nu au venit pentru programul artistic.

De asemenea, subliniem faptul că aceste detalii Cheianu le-a povestit în contextul supărărilor că ultimul sondaj de opinie, prezentat zilele trecute de Fondul Opiniei Publice, arată descreșterea puternică a popularității Platformei DA și liderului ei, Andrei Năstase. Mai mult, Cheianu spune că și site-ul care a comandat sondajul ar aparține prim-vicepreședintelui PDM, Vlad Plahotniuc, deși nu este un secret pentru nimeni că acest portal informațional este controlat de un fost consilier al lui Vlad Filat care chiar și zilele trecute i-a dedicat un editorial elogios fostului premier, condamnat recent la 9 ani de închisoare.

foto: agora.md

About Author

admin