Mai mulți tineri din țară vor promova mesaje anticorupţie în instituţiile de învăţământ

16 tineri şi tinere din diferite localităţi ale Moldovei, voluntari ai Centrului Naţional Anticorupţie, şi-au propus să contribuie la prevenirea corupţiei și promovarea integrității prin metode inovative. Susţinuţi de CNA şi PNUD, ei vor elabora propriile platforme şi idei de comunicare prin care să combată taxele neformale, favoritismul, copiatul – practici care generează corupţia în învăţământ.

Aceştia au participat la un program de instruire la CNA, deschis de directorul Centrului Naţional Anticorupţie Bogdan Zumbreanu.

 „Vă asumaţi o luptă grea care poate să vă aducă multe dezamăgiri. Eu personal, în carierea mea, am avut parte de decepţii, însă întotdeauna am crezut în ceea ce fac! Vreau ca voi să vă uniţi în jurul unei idei pe care să o promovăm împreună – să creştem o generaţie liberă de corupţie. Voi încă sunteţi curaţi, încă nu sunteţi contaminaţi de acest flagel, de aceea aveţi şansa de a construi în jurul vostru oaze de integritate”, a menţionat Zumbreanu.

Pe parcursul anului curent, cu sprijinul proiectului PNUD „Lupta cu corupția prin consolidarea integrității în Republica Moldova”, finanțat de Ministerul Afacerilor Externe al Norvegiei, voluntarii anticorupţie vor organiza sesiuni de informare, jocuri tematice, flash-moburi, teatru social și alte acţiuni inovative prin care să contribuie la eradicarea practicilor care generează corupţie.

Proiectul se va desfăşura în perioada 2019-2021.

About Author

admin