Maia Sandu, acuzată de nazism // Telegraph World: Situația este foarte periculoasă. Se duce o propagandă împotriva „bolșevismului evreiesc”

Liderul Partidului „Acțiune și Solidaritate”, Maia Sandu, dar și activiștii formațiunii abordează idei antisemite și naziste. Afirmația se regăsește într-un articol publicat de portalul Telegraph World, care prezintă o serie de capturi de pe pagina de facebook a liderei PAS, unde activiștii formațiunii se expun cu expresii ofensatoare în adresa evreilor.

Portalul mai notează că inițiativa Maiei Sandu, de redenumite a unei străzi din Chișinău în cinstea regelui Mihai I al României, este preluată de la mareșalul român Ion Antonescu. Este de menționat că Ion Antonescu a condus România în perioada în care țara dată a fost aliat al Germaniei naziste și a avut implicare directă în deportarea evreilor români.

„Situația este foarte periculoasă. În Moldova se duce o propagandă împotriva „bolșevismului evreiesc”. Maia Sandu își dorește să-l reabiliteze pe Ion Antonescu, liderul nazist al României, care a venit în Moldova în 1941 pentru a ocupa poporul moldovenesc”. Maia Sandu face propagandă neo-nazistă și propune să modifice denumirea unei străzi în Chișinău, la fel cum a propus-o nazistul Ion Antonescu în 1941, pe timpul ocupației Moldovei de naziști”, notează portalul.

sursa: democracy.md

About Author

admin