Maia Sandu atacă presa liberă pentru articolul care arată pozele de la flahmobul organizat de formațiune costă peste 5 mii de euro

Liderul „Partidului Acțiune și Solidaritate”, Maia Sandu, a atacat astăzi portalul Telegraph.md. Drept motiv a servit știrea care arată că pozele de la flashmobul PAS au fost făcute cu un aparat de mii de euro și întrebarea dacă formațiunea este susținută de oligarhi, care și-ar permite asemenea cumpărături. Drept răspuns, Sandu a calificat portalul drept unul care promovează știrile false și l-a inclus într-o listă cu alte portaluri de satiră și pamflete. Cu toate acestea, liderul PAS n-a menționat acolo alte portaluri de satiră, care critică activ doar guvernarea.

„Cei 30 de mii de sirieni revin. De data asta cu un aparat de fotografiat de 100 de mii de lei…
Site-urile de știri false, finanțate de PD, distribuie minciuni, precum că PAS ar fi achiziționat un aparat de fotografiat de 100 de mii de lei. Pozele au fost preluate de la privesc.eu, iar aparatul cu care au fost făcute aparține acestei companii”, a scris lidera PAS pe pagina sa de Facebook.

Drept răspuns, portalul Telegraph.md a condamnat atacul liderei PAS asupra presei libere. Tototdată, a fost demonstrată întrebarea portalului – dacă PAS este susținută de oameni care și-ar permite aparate foto de peste 5 mii de euro. Aparatul cu care au fost făcute pozele de la flashmobul PAS aparțin Privesc.eu, al cărui fondatori sunt susținători activi și sponsori ai partidului condus de Maia Sandu.

„La scurt timp după publicarea articolului, Radu Chivriga de la Privesc.eu a făcut o postare pe Facebook prin care a declarat că pozele de pe site-ul Partidului AS, unpaspentru.md, au fost realizate de aparatul de fotografiat al echipei Privesc.eu. Și Vitalie Eșanu, alt fondator al Privesc.eu, a comentat la articolul nostru, doar că în stilul Maiei Sandu, cu injurii și insulte, precum că pozele de la flashmob-ul Maiei Sandu au fost realizate de echipa Privesc.eu.

Atât Radu Chivriga cât și Vitalie Eșanu sunt simpatizanții Maiei Sandu. Iar reacțiile lor nu au făcut decât să confirme întrebarea nevinovată din titlul articolului publicat ieri. Ținem să precizăm că Vitalie Eșanu, alături de Artur Gurău și Vlad Gribincea sunt și sponsorii Partidului AS. După cum arată o investigație realizată de anticorupție.md, Vitalie Eșanu a contribuit la finanțarea partidului cu peste 10 000 de lei”, au scris cei de la portalul Telegraph.md.

Replica Maiei Sandu despre sirieni se referă la o afirmație a socialiștilor, care în campania din 2016 pentru prezidențiale au acuzat-o pe liderul PAS că ar fi făcut un acord cu Occidentul, iar în dacă ajunge la putere, va primi în țară 30 de mii de refugiați sirieni.

sursa: moldova24.info

About Author

admin