Maia Sandu despre cum se vor crea listele blocului electoral PAS-PPDA: „Nu se știe”


Subiectul listelor electorale cu care va merge la alegerile parlamentare blocul format din partidele PAS și PPDA o pune în încurcătură pe Maia Sandu. Întrebată dacă lla formarea listelor se va aplica principiul parității, despre care a vorbit colegul său Andrei Năstase, lidera PAS nu a putut da un răspuns concret și a început să vorbească despre diverse criterii în baza cărora vor fi create această listă. Aceasta deși, cu puțin timp înainte a vorbit despre faptul că cele 2 partide vor fi pe poziții egale.

„În acest parteneriat noi venim de pe poziții egale, avem aceeași putere de decizie. Vom veni cu oameni care vor fi foarte buni profesioniști”, a declarat președinta Partidului „Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, în cadrul emisiunii În Profunzime.

La întrebarea moderatoarei dacă totuși în listele blocului PAS-PPDA se vor regăsi câte un candidat din partea fiecărui partid, în propoporții egale, Maia Sandu a început să enumere o serie de criterii în baza cărora aceștia vor fi selectați și vor ajunge pe listă. Însă după mai multe insistențe din partea Lorenei Bogza, lidera PAS a declarat că „nu se știe” cine va ajunge pe liste.

„În momentul în care avem evaluarea meritocrației, în funcție de rezultatele acestei evaluări se stabilește câți sunt de la PAS și câți de la PPDA. Deci în comisia prin care vor trece vor veni potențiali candidați, noi suntem reprezentați egal. Ambele partide, și PAS și PPDA, ne dorim să câștigăm aceste alegeri și atunci când vom clarifica toate criteriile, vom face publice criteriile pentru ca oamenii să înțeleagă ce calități vom măsura”, a adăugat Maia Sandu.

Amintim că liderul PPDA, Andrei Năstase, insistă asupra faptului ca blocul electoral format din cele 2 partide să funcționeze pe principiul de paritate și egalitate, ca „doi frați gemeni, nu ca un frate mai mare și unul mai mic”. Cu toate acestea, Năstase a declarat că nu va mai admite situația din alegerile prezidențiale, când a fost forțat sa renunțe la cursă în favoarea Maiei Sandu.

sursa: moldova24.info

About Author

admin