Maia Sandu și Andrei Năstase gata să întrerupă procesul de integrare europeană

maia sandu ea.md

Ideea scandaloasă a liderului Platformei DA, Andrei Năstase de a pune pe vreo doi ani „batista pe țambal” în privința vectorul de dezvoltare externă este îmbrățișată și de președintele PAS, Maia Sandu.

Fosta ministră a Educației consideră că orientarea geopolitică și integrarea europeană trebuie pusă în discuție doar după ce se va aduce o anumită bunăstare în societate și o funcționare corectă a statului, confirmând astfel, la fel ca Năstase, că este gata să întrerupă pentru o anumită perioadă procesul de integrare europeană. Maia Sandu nu a precizat dacă a vorbit cu Andrei Năstase pe acest subiect.

„Atunci când vom putea aduce o anumită bunăstare în societate și o funcționare corectă a statului, vom putea pune în discuție și teme mai mari care țin de orientarea geopolitică”, a declarat Maia Sandu pentru RFI.

Ideea Maiei Sandu este utopică, consideră unii analiști. Potrivit lor, istoria ne arată că anume integrarea în Uniunea Europeană aduce bunăstarea unui stat și o funcționare corectă a statului. În acest sens România, dar nu numai, poate servi drept exemplu.

Reamintim că anterior Andrei Năstase a fost criticat dur după ce a declarat că s-a înțeles cu Igor Dodon și Renato Usatâi să stopeze procesul de integrare europeană pe câțiva ani pentru a rezolva alte probleme interne, după care să se revină la vectorul de dezvoltare. Reamintim că prorușii Dodon și Usatâi optează pentru vectorul de dezvoltare estic.

sursa: Politics.MD / foto: ea.md

About Author

admin