Mânzul e încă în iapă, da Năstase deja se vede deja călare

Liderul Platformei „Demnitate și Adevăr” (DA), Andrei Năstase, își schițează deja agenda întâlnirilor cu șefi de state atunci când va deveni el președintele Republicii Moldova. Urmărind lista celor cu care a spus că se va întâlni dacă va fi nevoie, de exemplu cu Barack Obama și Vladimir Putin, reiese că Năstase se vede deja președinte al Republicii Moldova după alegerile din toamnă. Or, spre exemplu, Barack Obama încheie cel de-al doilea și ultim mandat, cum prevede legislația americană, în ianuarie 2017.

„Dacă este nevoie mă întâlnesc și cu Obama, mă întâlnesc și cu Putin, mă întâlnesc cu toată lumea care vrea”, a declarat Năstase la conferința de presă de joi. Probabil pentru a nu periclita discuțiile pe care le-ar avea cu alte partide privind numirea unui candidat unic la alegerile de pe 30 octombrie, Andrei Năstase a adăugat că „dacă într-o bună zi voi fi pus în situația să mă întâlnesc cu ei mă voi întâlni cu oricare”.

Reamintim că Andrei Năstase încă în luna februarie, cu mult înaintea deciziei Curții Constituționale (CC) privind alegerea directă a șefului statului, a recunoscut la emisiunea Interpol că ar vrea să ajungă președinte al Republicii Moldova. Ulterior, la câteva zile după decizia CC din 4 aprilie, a fost și mai îndrăzneț în declarații la emisiunea Pahomi, de la Realitatea. „Mai degrabă da, vreau să fiu președintele Republicii Moldova. Care soldat nu vrea să devină general?”, a răspuns Năstase, la întrebarea moderatorului emisiunii, Viorel Pahomi.
Sursa: hotnews.md

About Author

admin