Ministra Sănătății „le-a închis ușa în nas” jurnaliștilor

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliștilor, care au solicitat mai multe precizări, pe marginea deciziilor anunțate în urma ședinței de astăzi a CNESP, scrie unimedia.info.

Jurnaliștii au asaltat-o cu întrebări pe Ministra Sănătății, după încheierea briefingului susținut de aceasta, în care a făcut publice deciziile CNESP.

„Cine va verifica certificatul de vaccinare sau testele negative?”, aceasta, dar și alte întrebări, au rămas fără răspuns, deocamdată.

„A fost anunțat un briefing pentru astăzi. Hotărârea va fi în curând pe pagină, toate explicațiile vor veni în curând în alte evenimente de presă. Mulțumim mult”, a declarat Ala Nemerenco.

„Până atunci presa are o sumedenie de neclarități. Cum rămâne cu comunicarea?”, a întrebat una dintre jurnaliste.

Astăzi, CNESP a decis intituirea pragurilor de alertă, în contextul pandemiei de Covid-19. Astfel, toate localitățile din țară urmează a fi repartizate pe coduri verzi, galbene, portocalii și roșii, în dependență de incidența de cazuri de infectare la 100 de mii de locuitori.

Totodată, Certificatul Covid-19 urmează să devină obligatoriu pentru majoritatea angajaților din Republica Moldova.

Comisia a mai decis că elevii vor rămâne să învețe în școli, cu prezența fizică, indiferent de nivelul de alertă în care se va afla localitatea unde aceștia își fac studiile, iar studenții vor învăța în regim online.

About Author

admin