Ministrul finanțelor dă asigurări că guvernarea are bani pentru creșterea salariilor

Ministrul finanțelor Octavian Armașu dă asigurări că resurse financiare pentru implementarea reformei salariale există. În acest context, ministrul a menționat creșterea încasărilor la bugetul de stat. Afirmația a fost făcută la postul public de televiziune Moldova 1, în cadrul emisiunii „Moldova în direct”, transmite IPN.

„Această creștere a încasărilor a fost posibilă datorită unor reforme care s-au făcut în domeniul administrării fiscale și vamale. S-au făcut reforme serioase, s-au eliminat foarte multe elemente negative care au existat în trecut. Acum, FISC-ul și Vama s-au restructurat, activează mai eficient și anul acesta, de exemplu, la FISC avem o creștere a încasărilor de 20%”, a spus oficialul.

Potrivit lui, încasările la buget cresc mai repede decât creșterea economică datorită faptului că s-a reușit lărgirea bazei fiscale, mărind gradul de conformare.

„Sau mai simplu vorbind, prin faptul că mai multă lume începe să plătească impozite. Respectiv, apar bani la buget și aceste creșteri se transformă în posibilitate de a face o reformă a sistemului de salarizare”, a declarat ministrul. El recunoaște că nu creșterea economică a stat la baza reformei salariilor.

About Author

admin