Moldova, în așteptarea primei tranșe de bani din România

FIlip-Ciolos

Prima tranșă de bani din ajutorul de 150 milioane de euro urmează să fie transferată Republicii Moldova după vizita FMI la Chișinău, a declarat premierul român Dacian Cioloș la întâlnirea cu omologul său moldovean, Pavel Filip.

„Cunoaștem dificultățile accentuate ale crizei politice prin care a trecut Republica Moldova. De aceea România se angajează să susțină material cetățenii vulnerabili cu anumite produse de primă necesitate pe care am dori să le furnizăm direct pentru cetățenii nevoiași. Suntem gata să acordăm o tranșă din creditul rambursabil din moment ce va fi ratificat în Parlamentul României”, a punctat Cioloș.

Potrivit lui prima tranșă care  urmează să fie transferată Republicii Moldova este de 60 milioane de euro. „Vom urmări cum decurg discuțiile cu FMI și cum Guvernul Moldovei va pune în practică reformele structurale. Vom înainta Guvernului de la Chișinău mai multe condiționalități pe care le vom face publice în următoarele zile”.

La rândul său, Pavel Filip a spus că Guvernul de la Chișinău se va angaja în implementarea reformelor, iar sprijinul este extrem de valoros și binevenit în condițiile în care Republica Moldova are nevoie de el.

„Am fost conștient de funcția de premieri pe care mi-am asumat-o. Or, fără reforme această clasă politică nu mai are nicio șansă. Desigur, există priorități. Noi trebuie să avem grija de stabilizarea situației atât pe dimensiunea financiară, cât și pe cea politică”, a conchis Filip.

Sursa: Today.md.

About Author

admin