Monica Babuc anunță despre deschiderea școlilor închise de ministerul conduse de Maia Sandu

A început procesul de redeschidere a școlilor, închise de fosta guvernare. Imadiat după vacanța de Crăciun, cel puțin două școli din țară vor funcția din nou. Este vorba despre școlile primare din localitățile Fârlădeni și Țepilova din raioanele Hâncești și, respectiv, Soroca. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă de ministrul Educației Culturii și Cercetării, Monica Babuc, în cadrul unei conferințe de presă.

”În următorul semestru, îndată după vacanța de Crăciun, vor fi redeschise școlile primare din satul Fârlădeni, raionul Hâncești, și din satul Țepilova, raionul Soroca. Avem, de asemenea, în vizor deschiderea, începând din întâi septembrie 2018, a școlii primare din satul Bolohan, raionul Orhei. Dar acest lucru este doar începutul”, a declarat Monica Babuc.

De asemenea, Monica Babuc a anunțat că în luna aprilie a anului viitor va fi gata strategia de reconfigurarea a rețelei instituțiilor de învățământ și se se vor fi stabilite celelalte școli care vor fi redeschise.

La mijlocul lunii octombrie, președintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, a anunțat, într-o conferință de presă, despre oprirea procesului de închidere a şcolilor. Potrivit lui, reforma în învăţământ, implementată de fosta guvernare, a eşuat, iar din această cauză au avut de suferit elevii, profesorii şi părinţii.

„Orice reformă și orice optimizare trebuie să aibă o față umană, și să pornească de la necesitățile oamenilor și realitățile sociale. Altfel, sunt posibile foarte multe eșecuri. După o scurtă, dar serioasă evaluare a situației, suntem nevoiți să dăm dreptate oamenilor care ne-au atenționat și să recunoaștem că modul în care s-a desfășurat în ultimii ani reforma în educație a avut multe calcule greșite și, ca rezultat, consecințe dramatice pentru zeci și zeci de comunități”, a declarat atunci Plahotniuc.

sursa: today.md

About Author

admin