Monografia “Chișinăul istoric”, în 5 volume, și manualul școlar ”Orașul meu”, lansate astăzi


Astăzi, de Hramul Orașului Chișinău, în cadrul Proiectului Moștenirea Cultural-Istorică a Chișinăului au fost lansate două proiecte importante pentru memoria și viitorul orașului Chișinău. Potrivit primarului general Ion Ceban, este vorba de monografia “Chișinăul istoric”, în 5 volume, și manualul școlar ”Orașul meu”, destinat ciclurilor primar, gimnazial și liceal.

Edilul afirmă că scopul este de a descoperi istoria orașului ca parte integrantă a evoluției poporului, statului, societății, economiei, culturii pe parcursul întregului spațiu al istoriei sale, inclusiv din cele mai vechi perioade și până în prezent.

„Disciplina opțională „Chișinăul meu” are în vedere, între altele, posibilitatea construirii unor parcursuri individuale de învăţare printr-o ofertă curiculară flexibilă, adaptată specificului şcolii şi intereselor elevilor. Evenimentul de prezentare a fost organizat de Primăria Municipiului Chișinău și Muzeul de Istorie a Orașului Chișinău, în parteneriat cu Grupul civic pentru Patrimoniu Cultural, Asociația Națională a Tinerilor Istorici.

Am adus sincere felicitări lui Sergiu MUSTEAȚA, dr., profesor, Facultatea de Filologie și Istorie a UPS „I. Creangă” și lui Alexandru CORDUNEANU, Asociația Națională a Tinerilor Istorici din Moldova. Am participat cu mare drag la lansarea acestor file istorice despre Chișinău și pentru Chișinău! Susținem toate proiectele frumoase și cu spirit cultural pentru toți chișinăuienii”, a conchis Ceban.

About Author

admin