Monstrul din Strășeni, va merge, totuși, la Costiujeni. S-a găsit soluția pentru paza lui ZAIAȚ

Cel de al patrulea suspect de omorul Cristinei Parhomenco, minora de 14 ani din Strășeni, urmează să fie internat la Spitalul Clinic de Psihiatrie, chiar dacă săptămâna trecută acest lucru era imposibil, din cauza faptului că Spitalul nu avea pază. Factorii de decizie din cadrul instituției au găsit soluția, iar de sâmbătă, 10 februarie, câțiva carabinieri asigură paza Secției de Expertiză Psihologică Legală a Spitalului Clinic de Psihiatrie Costiujeni. Cel puțin așa susține Vitalie Cazacu, șeful expertizei psihiatrico-legale, citat de Protv.MD.

Potrivit lui Cazacu, mâine, 14 februarie, minorul de 17 a fost programat pentru a fi supus expertizei psihiatrice.

 “Este programat la expertiză, doar dacă nu intervin careva circumstanțe neprevăzute, iar probabil că mâine va fi internat la expertiză. Depinde de escortă și deja de niște date la dosar. De sâmbătă a fost instituită paza. Au revenit carabienierii, au reluat paza, iar de mâine persoanele care au fost preconizate pentru expertiză vor fi internate.”

 Solicitată telefonic, Alina Zbancă, purtătorul de cuvânt al MAI, a confirmat pentru Today.MD faptul că carabinierii au reluat paza la Spitalul Clinic de Psihiatrie.

„Angajații trupelor de carabinieri au asigurat paza și anterior, însă timp de trei săptămâni, din cauza unor modificări în legislație aceștia au fost nevoiți să se retragă. La solicitarea celor de la Spitalul de Psihiatrie paza a fost instituită din nou, fiind asigurată de carabinieri, până când instituția nu va semna un contract cu o agenție de pază particulară”, susține Zbancă.

 Adolescentul Vlad Vitalie în prezent are mandat de arest în Penitenciarul Nr.13 din Capitală. Este de menționat că În cadrul ședinței de judecată de miercuri, 8 februarie, magistratul Judecătoriei Strășeni, Igor Chiroșca a acceptat demersul procurorilor de a prelungi mandatul de arest pe numele lui Vlad Vitalie pentru 30 de zile în Penitenciarul 13, din 10 februarie 2017, dar totodată a aceeptat și demersul apărării prin care s-a cerut internarea acestuia la Spitalul de Psihiatrie pentru a stabili gradul de responsabilitate.

Procurorii și anchetatorii și-au arătat îngrijorarea în acest caz, menționândă că ar fi vorba de o încercare de al scăpa basma curată, însă potrivit lui Cazacu 95 % din cei internați pentru a fi expertizați psihiatric, s-au dovedit a fi responsabili și au fost diferiți justiției.

Vlad Vitalie  este suspectat de faptul că, împreună cu alți trei minori din Strășeni, ar fi omorât-o cu bestialitate pe Cristina Parhomenco, minora de 14 ani. După crimă, adolescentul a fugit în România, unde își făcea studiile, iar după ce a fost dat în căutare internațională, acesta a fost reținut în Ungaria, iar ulterior a fost extrădat în Republica Moldova unde avea mandat de arest pe numele său pentru 30 de zile.

Reamintim că cei patru minori ar fi suspectați că au omorât-o pe victimă, după ce au consumat împreună băuturi alcoolice, iar cadavrul acesteia l-au ascuns într-o clădire aflată în construcție și l-au acoperit cu cărămizi și lespezi de lemn.

În prezent, trei sunt cercetați în stare de arest, iar un alt minor de 13 ani este cercetat în stare de libertate. Conform legislației aceștia riscă până la 20 de ani de privațiune de libertate, dacă vinovăția lor va fi dovedită.

 

About Author

admin