Năstase a ieșit în briefing de presă pentru a da semnal că s-a retras din campania electorală?

Președintele partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PDA) se încurcă în declarații. După ce anterior nega zvonurile că se retrage din cursa prezidențială, acesta a confirmat indirect, miercuri, informațiile anterioare privind retragerea sa, în pofida faptului că, așa cum promovează DA, a fost votat lider suprem în Piața Marii Adunări Naționale.

În ultima perioadă Andrei Năstase a fost în centrul unor scandaluri după ce în presă au apărut o serie de dezvăluiri care demonstrează implicarea lui Năstase în schemele de spălare a banilor de către oligarhul Victor Țopa, totodată și naș de cununie a lui Năstase.

Andrei Năstase a făcut astăzi un apel către partidele de opoziție, în cadrul unui briefing de presă, să “purcedem neîntârziat la discuții publice”, subliniind și “inclusiv prin desemnarea unui candidat unic la funcția de președinte şi elaborarea strategiilor privind declanșarea alegerilor parlamentare anticipate concomitent cu cele prezidenţiale”. Mai mult decât atât, liderul DA a citit repede de foaie declarația formațiunii și a ieșit din sală, evitând să răspundă la întrebările jurnaliștilor, lucru mai puțin caracteristic pentru fruntașii DA.

Năstase a negat recent că se retrage din campania electorală, însă s-a întâmplat înaintea dezvăluirilor despre sume de milioane de lei spălați prin conturi bancare deschise pe numele mamei sale. Experții consideră că Andrei Năstase a greșit atunci când a intrat în politică cu așa multe “schelete în dulap”. Pe de altă parte există voci care susțin că cel mai probabil colegii din Platforma DA sau partenerii de discuții din alte partide l-au convins pe Andrei Năstase că nu este oportun pentru el să rămână acum în cursă.

sursa: democracy.md

About Author

admin