Năstase prins din nou cu minciuna în cadrul unei emisiuni TV

Purtătorul de cuvânt al așa-numitului Consiliul al Marii Adunări Naționale Vasile Năstase, care este fratele președintele acestei organizații – Andrei Năstase a fost prins din nou cu minciuna în cadrul unei emisiuni televizate, în încercarea de a se folosi de imaginea Maiei Sandu în scopurile lor politice.

Vasile Năstase a declarat în cadrul unei emisiuni la Realitatea TV că Maia Sandu este membră a acestui Consiliu, că a participat la protestul la care a fost format acest Consiliu și că este pe aceeași parte a baricadei cu Platforma DA și luptă împotriva actualei guvernări.

Amintim însă că Maia Sandu nu a participat la mitingul din 6 septembrie, iar Igor Boțan, unul din liderii Platformei a citit de la tribună un mesaj al acesteia pe care l-a postat pe Facebook. Imaginile video de la acea acțiune pot fi verificate cu ușurință.

Ulterior și Maia Sandu a declarat într-o emisiune la TV7 că a fost numită în calitate de membru al Consiliului mișcării protestatare fără să fi fost întrebată și că în general până atunci, adică la începutul lunii octombrie, nu discutase cu nimeni din cadrul Platformei. Totodată, ea declara atunci că scopurile sale și cele ale Platformei DA sunt diferite și că ar avea multe rezerve și semne de întrebare vizavi de participarea la proiectul politic lansat de liderii Platformei.

”Am lipsit (în luna septembrie n.red), respectiv nu am avut cum să particip la acest consiliu. În rest nu am discutat cu ceilalți membri ai consiliului”, a declarat Maia Sandu.

În același timp, ea a menționat că scopurile sale și cele ale Platformei sunt diferite. ”Platforma DA este altceva decât încercăm noi să creăm”, a precizat fostul ministru al educației.

Maia Sandu a arătat că are mai multe rezerve vizavi de implicarea sa la proiectul politic al Platformei DA, lăsând să se înțeleagă că are dubii în privința corectitudinii și surselor de finanțare a viitorului partid. ”Atâta timp cât nu știu condițiile, cine se regăsește pe liste, cum se finanțează partidul, nu are rost să faci ceva dacă nu există corectitudinea finanțării”, a declarat Maia Sandu, în același timp sugerând direct că metoda de finanțare anunțată de liderii Platformei, adică donațiile, nu este sustenabilă economic.

Sursa: Democracy.MD

About Author

admin