Negustori de droguri, cercetați penal

Polițiștii au anihilat o grupare criminală specializată în comercializarea substanțelor narcotice de tip sintetic, în special heroină. Din grupare făceau parte șapte persoane,printre care și o femeie, toți domiciliați în Capitală. În urma perchezițiilor corporale, în apartamentele suspecților și în automobilele acestora, au fost depistate doze de heroină, pastile cu efect psihotrop, mijloace financiare marcate, obținute în urma vânzărilor de droguri, care au fost sigilate și transmise în laboratorul criminalistic. Membrii grupării au fost reținuți, iar dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă până la 15 ani de închisoare.

Ofiţerii de investigaţii ai IP Botanica al Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău au anihilat o grupare criminală specializată în comercializarea substanţelor narcotice de tip sintetic, în special heroină, pe teritoriul capitalei. Reţinerea a fost realizată în comun cu angajaţii Procuraturii Sectorului Botanica şi cu sprijinul angajaţilor Brigăzii de Poliţie cu Destinaţie Specială ”Fulger” a IGP. Activitatea suspecților a fost monitorizată şi documentată timp de aproximativ trei luni, perioadă în care poliţiştii au acumulat probe concludente ce demonstrează complicitatea acestora. În timpul reţinerii, indivizii au opus rezistență şi au încercat să evadeze de la faţa locului cu automobilele cu care se deplasau. În urma perchezițiilor, oamenii legii au depistat și ridicat mai multe doze de heroină, pregătite pentru vânzări, seringi, pastile cu efect psihotrop, mijloace financiare marcate,  obţinute în urma vânzărilor de droguri, precum şi alte tipuri de droguri sintetice. Toate acestea au fost sigilate şi transmise în laboratorul criminalistic pentru efectuarea expertizelor de specialitate. Poliţiştii continuă investigaţiile în vederea identificării altor persoane care ar putea fi implicate în aceste scheme criminale, precum şi a originii drogurilor depistate.

Suspecții au fost reţinuţi  în izolatorul Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău şi sunt cercetaţi penal în stare de arest pentru punerea în circulaţie ilegală a substanţelor narcotice în proporţii deosebit de mari. Conform legislaţiei penale în vigoare, ei riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 până la 15 ani.

 

About Author

admin