Nicolae Chirtoacă face praf presa aservită Platformei DA: Cretini agresivi

Fostul președinte al Partidului Forța Poporului, Nicolae Chirtoacă, formațiune care a fost preluată de Platforma DA, face praf din presa care susține deschis Platforma și care anterior a publicat dezvăluiri despre relațiile sale cu serviciile secrete ale armatei sovietice.

Chiar în ziua în care a cedat președinția partidului, acceptând preluarea acestuia de reprezentanții Platformei DA, Nicolae Chirtoacă i-a numit „cretini agresivi” și „diletanți” care manipulează opinia publică pe ziariștii de la Jurnal de Chișinău, instituție de presă care face parte din holdingul media aservit lui Victor Țopa, cel care este și nașul de cununie al lui Andrei Năstase, noul lider al formațiunii care până acum era condusă de Chirtoacă.

„Prostii. Eu am făcut public ca am lucrat în serviciul de inteligență, cred că se vede acest lucru. Și eu le spun cretinilor aceștia agresivi: eu am primit acceptul guvernului SUA de a fi numit în calitate de ambasador în termen de 2 săptămâni. Considerați că m-ar fi acceptat dacă ar luat în calcul toată mizeria, tot idiotismul acestor diletanți, cu toate poveștile lor tâmpite cu care manipulează opinia publică?”, a declarat Nicolae Chirtoacă.

Amintim că anterior Jurnal de Chișinău a publicat un articol, bazat pe declarațiile mai multor experți și politicieni, care susțin că Nicolae Chirtoacă este agent al GRU (Glavnoe Razvedovatelnoe Upravlenie), serviciul militar de spionaj sovietic, apoi rusesc.

Surse de încredere din cadrul Jurnal de Chișinău susțineau că Nicolae Chirtoacă în perioada 1977-1990 a fost angajat al GRU. El a făcut parte din cei 47 de spioni sovietici expulzați de la Ambasada URSS din Franța în 1983. Mai mult, potrivit acelorași surse ale Jurnal de Chișinău, Nicolae Chirtoacă a fost una dintre persoanele cheie care a negociat cu Rusia acordul de încetare a focului în 1992, acord calificat drept ”rușinos” de mai mulți politicieni și experți și care, practic a recunoscut independența Transnistriei.

În funcția sa de ambasador în SUA, Chirtoacă a apărat interesele lui Vladimir Voronin și ale guvernării comuniste de atunci. În mod special, el s-a remarcat după protestele din aprilie 2009, când a luat deschis apărarea guvernării comuniste și a acțiunilor acesteia împotriva protestatarilor, încercând să ponegrească organizațiile care susțineau manifestanții, potrivit Jurnal de Chișinău.

Sursa: Moldova24.info.

About Author

admin