Nicolae Chitoroagă: Inculpații din diferite cauze penale au întors aproape 80 de milioane de lei din prejudiciul cauzat statului

Aproximativ 80 milioane de lei din prejudiciul cauzat statului de către diferite grupuri criminale au fost recuperate anul trecut de către Procuratura pentru Combaterea Crimei Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). Despre aceasta anunță șeful instituției, Nicolae Chitoroagă, într-un interviu pentru agenția de presă Moldpres.

Acesta mai menționează că în prezent este tot mai frecventă tendința inculpaților de a achita prejudiciul cauzat statului din start, fără să aștepte decizii de judecată în acest sens.

„Acest prejudiciu care a fost stabilit este aproximativ 161 milioane și recuperarea prejudiciului în cadrul urmăririi penale a fost de aproximativ 30 de milioane. În același timp, a fost dispusă confiscarea de la inculpați a bunurilor dobândite pe cale criminală în valoare de aproximativ 19 milioane. În urma cercetării judiciare, prin sentință statului i-au fost restituite 46,262 milioane lei”, a declarat Chitoroagă pentru Moldpres.

Șeful Procuraturii pentru Combaterea Crimei Organizate și Cauze speciale a mai declarat că în cadrul dosarelor din anul precedent și a celor trecute pe anul curent a fost puse sub sechestru sume și bunuri în valoare de peste 23 milioane lei, citează today.md.

About Author

admin