NOI FILE ÎN DOSARUL GROS DE CORUPȚIE A LUI FILAT // A RIDICAT ILEGAL 320 de mii de Euro din Buget!

Dintr-o investigație publicată pe site-ul ANTICORUPȚIE.MD aflăm că Vladimir Filat, președintele PLDM, și-a ridicat totuși banii din despăgubirile dictate de CSJ în dosarul IPTEH. Asta s-a întâmplat deși anterior  Filat anunța în cadrul unui briefing că nu o va face ca să nu afecteze bugetul de stat, or suma de 320 de mii de euro este una destul de mare.

Pe lângă faptul că a călcat pe propriile cuvinte, care nu au fost decât un PR ieftin, ridicarea banilor a fost una ilegală. Încălcarea legii constă în faptul că FILAT&CO au încasat banii după expirarea termenului de prescripție de trei ani.

Decizia prin care magistrații Curţii Supreme de Justiţie (CSJ) au dispus despăgubirea cu 320 de mii de euro a acționarilor IPTEH a fost luată la 22 aprilie 2010. A doua zi FILAT anunța că nu va lua nici un leu din bugetul statului:
PLDM.MD: Peste o zi, Vladimir Filat, premier pe atunci, a anunţat că nu va lua banii.

Știreazilei.md:

Totuși, la data de 10 septembrie 2013 (adică la peste 3 ani și 5 luni de la emiterea deciziei CSJ), pe adresa Ministerului Finanțelor a parvenit dispoziţia executorului judecătoresc Grigore Stoian prin care s-a dispus intentarea procedurii de executare în baza deciziei Curţii Supreme de Justiţie din 22 aprilie 2010. La 29 octombrie 2013, Ministerul de Finanţe a transferat integral sumele cerute de executorul judecătoresc.
Astfel, pe lângă faptul că Filat a mințit din nou de dragul PR-ului, ridicându-și banii, acest i-a ridicat și ilegal pe lângă toate.
Gabriel Călin,
Moldova24

About Author

admin