Opinie: Prin crearea PAS, este resuscitată cauza politică a lui Filat

Maia Sandu, aleasă duminică în calitate de lider al noul partid – PAS, care a acoperit furtul miliardului din sistemul bancar, continuă de fapt cauza politică a fostului său lider de partid Vlad Filat, astfel că PAS este un partid „născut mort”, scrie într-un comentariu publicat pe blogul său publicistul Traian Vasilcău.

„După ce a votat cu zâmbetul pe buze pentru acoperirea furtului de miliarde cu alte miliarde smulse de la gura celor săraci, inclusiv a intelectualilor, acum domnișoara președinte a fost convinsă de foștii ei adjuncți de la Ministerul Educației să lupte contra hoților de miliarde, care, în viziunea vizionară a Mayei-Papayei Sandu sunt cu totul alții decât Filat și gherila lui de partid”, comentează Traian Vasilcău.

De fapt, Maia Sandu nu face decât să continue proiectul politic al lui Vlad Filat. „Filat e mort ca și lider politic, dar cauza lui trăiește. Partidul lui e ca și defunct, dar… trăiește prin DA și PAS-ul cam stingher, ca să nu zicem șchiop, al Mayei”, consideră autorul.

Mai mult, Traian Vasilcău, care a fost și el membru al PLDM și cunoaște lucrurile din interiorul acestei formațiuni, accentuează că Fiat s-a folosit de toți colegi și colegele de partid pentru a-și realiza propriile interese. „Fiindcă acesta nu a considerat pe nimeni om, de când se știe, în afară de propria lui persoană, bineînțeles. Pentru el și Olea, și Angela, și Maya, și Loretta, și Liliana, și Maria au fost numai șervețele de hârtie cu care și-a șters nasul de guturai. Tocmai de asta miră faptul înființării unui nou partid proFilat, de care au uitat pare-se până și câinii”, scrie Traian Vasilcău, citat de Democracy.md.

În opinia sa, având în vedere aceste considerente, PAS se asociază cu un „partid născut mort”.

About Author

admin