Păduraru recunoaște că a fost desemnat ilegal

Ion Păduraru a fost desemnat de către Președintele Nicolae Timofti cu încălcarea Constituției. Cel puțin asta reiese din declarația de acum un an a lui Ion Păduraru, care spunea atunci că Timofti este obligat să consulte fracțiunile parlamentare înainte de a înainta candidatura unui prim-ministru:

„Soluția vine din textul Constituției, președintele Republicii Moldova, conform prevederilor constituționale, este obligat să consulte fracțiunile parlamentare, în vederea identificării unei persoane pentru a fi desemnată în funcția de candidat de prim-ministru. Este o cerință constituțională, termenul este limitat, toate aceste proceduri trebuie să se încadreze în trei luni de zile, așa cum a fost recomandat de Curtea Constituțională. Prin urmare, aceasta este soluția constituțională.”, a declarat Ion Păduraru.

De data asta însă, atunci când la înaintat chiar pe Păduraru în calitate de candidat la funția de prim-ministru Timofti nu a consultat fracțiunile și chiar a închis ochii la faptul că există o hotărâre a Curții Constituționale care obligă șeful staului să desemneze candidatul propus de o majoritate parlamentară – una care era deja formată.

About Author

admin