Parcurile și zonele verzi din Chișinău, în reabilitare. O parte din ele sunt pe ultima sută de metri

O bună parte din cele 21 de spaţii verzi au fost reabilitate şi modernizare pe parcursul anului 2020. Potrivit primarului general Ion Ceban, în alte locaţii, lucrările de amenajare sunt pe ultima sută de metri, motivul fiind volumul mare de lucru.

Acestea sunt:

– Parcul „La Izvor” (proiect în derulare)  

– Parcul ,,Alunelul” (proiect în derulare) 

– Parcul ,,Valea Trandafirilor” (au mai fost amenajate 2 alei spre plajă) 

– Complexul Comemorativ ,,Feciorii Patriei – Sfântă Amintire”(proiect în derulare)

– Aleea din bd. Grigore Vieru (proiect în derulare) 

– Aleea pietonală din bd. Dacia/str. H. Botev

– Aleea oamenilor de artă din str. Columna, Parcul Catedralei

– Aleea pietonală din bd. Mircea cel Bătrân

– Pădurea-parc Butoiaş (proiect în derulare)

Ceban spune că pe lângă lucrările de reabilitare a parcurilor, aleilor şi zonelor de pădure-parc, în capitală au fost reanimate şi scuarurile. 

„Multe dintre acestea au fost create de la zero în zone abandonate, neîngrijite, unde erau amplasate ilegal parcări sau construcţii vechi. Vorbim despre: Scuarul ,,Monumentul interpreților Doina și Ion Aldea-Teodorovici”, Scuarul din strada V. Dokuceaev, Scuarul „Mihai Eminescu”, Scuarul din str. Academiei (proiect în derulare), Scuarul din str. Kiev, etc.”, scrie Ceban pe pagina sa de Facebook. 

Totodată, au fost realizate lucrări de modernizare şi amenajare la Grădina Zoologică din Chişinău şi în parcul Dendrariu.

„Şi în acest an vom continua să creăm zone verzi, unde oamenii să poată ieşi la plimbare. Chişinăuienii merită să se odihnească în capitală în parcuri şi scuaruri bine amenajate”, conchide acesta.

About Author

admin