Paris: Poliția evacuează cea mai mare tabără de romi

romi

Tabăra Petite Ceinture din Paris era în curs de evacuare miercuri, de către poliţie, după ce aproximativ 300 de persoane, inclusiv numeroşi copii, s-au instalat în iunie în zona dintre Portes des Poissonniers şi Clignancourt, în arondimentul al XVIII-lea, relatează Le Parisien online. Ştiri pe aceeaşi temă Zeci de copii, intoxicaţi într-o tabără şcolară din sud-estul Franţei…. Un primar francez a deversat camioane cu noroi peste o tabără de romi…

Poliţiştii au sosit la faţa locului la ora locală 6.30 (7.30, ora României) şi au început operaţiunea o oră mai târziu.

Primele persoane evacuate au urcat într-un autobuz, cu lucrurile adunate în pungi de cumpărături şi valize pe role. Aproximativ zece autobuze aşteptau pe bulevardul Ney. Romii şi cetăţenii român din tabără ştiau că evacuarea era iminentă şi şi-au pregătit lucrurile de marţi seara.

Aproximativ 150 dintre ei au părăsit tabăra înainte de miezul nopţii, împreună cu copii, şi se aflau în ploaie, pe saltele, în Paris.

Cei care sunt evacuaţi sunt conduşi către cămine la Ulis (Essonne), Gennevilliers (Hauts-de-Seine) şi Stains (Seine-Saint-Denis). Familii cu trei copii, şcolarizaţi în prezent în arondismentul al XVIII-lea, la Paris, vor fi cazate în Essonne.

La faţa locului, lucrători umanitari şi din cadrul unor asociaţii vegheau la buna desfăşurare a operaţiunii care avea loc în mod paşnic. Un executor judecătoresc şi prefectul poliţiei se aflau la faţa locului.

Asociaţia „Médecins de monde“ afirmă că regretă faptul că evacuarea are loc „fără o soluţie de cazare viabilă“.

Sursa: adevărul.ro.

About Author

Reporter