Partidele de centru-dreapta se atacă reciproc // Năstase a criticat-o dur pe Maia Sandu

Partidele de centru dreapta nu par să fi ajuns la o înțelegere în privința unui candidat unic la alegerile prezidențiale, iar deja viitorii candidați au început să se atace reciproc. Un exemplu în acest sens este și declarația lui Andrei Năstase care a criticat-o dur, indirect pe Maia Sandu, pentru situația din educație, reforma cu care aceasta se laudă cel mai mult.

„Constat cu îngrijorare că avem un sistem educațional defect, care necesită o reformă profundă, bine elaborată, astfel încât un examen de BAC să nu se transforme în continuare pentru unii într-un mijloc de îmbogățire, iar pentru copii – într-un calvar nimicitor de perspective”, a scris Andrei Năstase pe Facebook.

Amintim că aceasta nu este pentru prima dată când politicienii de centru-dreapta, care declarau că vor negocia identificarea unui candidat comun se atacă reciproc. Acest lucru este confirmat și de liderul PPEM Iurie Leancă.  El a declarat într-o emisiune televizată că discuţiile privind desemnarea unui candidat comun la alegerile prezidenţiale de către Platforma „DA”, PAS, PPEM şi PLDM nu au avansat. Potrivit liderului PPEM, aceste consultări au început încă în luna aprilie şi până în momentul de faţă s-a vorbit în special despre scopurile şi principiile fiecărui partid. În cadrul discuţiilor s-a vorbit şi despre posibilitatea desemnării unui candidat apolitic, însă deocamdată nu s-a ajuns la un numitor comun.

Iurie Leancă a mai comunicat că cele patru partide pro-europene au luat un repaos privind consultările, însă aceste consultări vor continua.

Anterior mai mulți experți au manifestat dubii în privința acestei intenții, menționând că marea problemă este competiția între Maia Sandu și Andrei Năstase. Ultimul insistă să fie el acel candidat, în pofida ratingului personal mai bun al Maiei Sandu.

sursa: politics.md

About Author

admin