Pasionaţii de adrenalină şi-au dat întâlnire la cea de-a doua etapă a Campionatului Moldovei de Autoslalom

Miros de cauciuc ars şi zgomot de motoare în Capitală la cea de-a doua etapă a Campionatului Moldovei de Autoslalom. Peste 20 de piloţi de curse şi-au demonstrat priceperea de a manevra maşinile.

„Începând de la motor, a fost făcut motorul, a fost pregătită să ridice la 500 de cai, dar la moment are undeva 300. Pe urmă suspensia a fost schimbată, frâna este mai puternică”, a spus Alexandru Ursu, pilot de curse.

Roman Mazur este cel mai tânăr participant. Are doar 12 ani, dar a reuşit deja să obţină mai multe premii importante.

„Eu acum sunt campionul Moldovei la carting. Am participat deja doi ani la campionaturile din Moldova, au fost în total cinci etape şi am participat o dată în Ucraina şi am luat tot locu I”, a spus Roman Mazur, pilot de curse.

„Ei participă în două clase, este clasa tracţiune faţă şi clasa, tracţiune spate. O să fie selectaţi cei care or arăta cel mai bun timp şi cei cu mai puţine încălcări, pentru că sunt şi penalizări”, a declarat Gheorghe Vâlcu, vicepreşedintele Federaţiei de Automobilism din Moldova.

„Pentru prima dată în istoria campionatului avem un traseu de aproximativ distanţa de un km, un km şi ceva, nu am mai avut aşa distanţă lungă. Este un traseu foarte rapid cu minim obstacole”, a spus Andrei Balan, organizator.

Evenimentul este organizat de Federaţia de Automobilism, cu susţinerea Ministerului de Interne şi a Ministerul Economiei și Infrastructurii. Finala campionatului va avea loc în luna septembrie.

sursa: publika.md

About Author

admin