Pavel Filip, despre reabilitarea drumului din Speia: Am venit cu o soluție fundamentală, astfel încât acest drum să reziste mulți ani înainte


Prim-ministrul Pavel Filip a inspectat astăzi șantierul de construcție a drumului din satul Speia, Anenii Noi. În prezent, aici se află în lucru 1,7 km, iar în total vor fi reabilitați 2,2 km de drum. În acest scop, din fondul rutier au fost alocate circa 30 milioane de lei. Pavel Filip a spus că a vizitat satul Speia în 2016 și a promis atunci locuitorilor să repare acest drum, de aceea a ținut să inspecteze personal cum decurg lucrările pe acest șantier de construcție.

„Am promis oamenilor din satul Speia că până la sfârșitul mandatului vom reabilita acest drum. Este o porțiune destul de complicată, trec multe camioane de mare tonaj, iar de fiecare dată când se încerca repararea nu se menținea pe foarte mult timp. De aceea am zis să venim cu o soluție fundamentală, chiar dacă reabilitarea durează mai mult, proiectarea este făcută în așa mod, încât acest drum să reziste mulți ani înainte”, a spus premierul.

Porțiunea de drum care leagă centrul raional cu 5 localități mari este renovată după tehnologii moderne, astfel încât să fie rezistentă la mașinile de mare tonaj care circulă permanent spre carierele de nisip din regiune.

Premierul a menționat că în timpul apropiat lucrările de construcție vor demara și în preajma satului Delacău, pe o porțiune de 4 km. Costul total al lucrărilor pentru construcția drumului Bulboaca-Delacău, cu o lungime de 28 km, se estimează la 189 milioane de lei.

About Author

admin