Pe străzile din Chișinău se circulă normal, iar autoritățile se concentrează pe curțile blocurilor și trotuare

Drumarii au ieșit la muncă încă din seara zilei de duminică. Până dimineață, aceștia au împrăștiat pe străzile Capitalei peste 500 de tone de material antiderapant. Ca urmare, nu există drumuri blocate, iar prin Chișinău să circulă în regim normal. În cadrul ședinței de azi a serviciilor primăriei, primarul general interimar Silvia Radu a adus mulțumiri Direcției Transporturi pentru munca operativă.

„Aș vrea să aduc mulțumiri domnului Butucel care s-a implicat pe deplin în vederea pregătirii drumurilor și traseelor, arterelor principale ale Chișinăului, referitor la ninsorile care au avut loc în această noapte”, a declarat primarul interimar.

Totodată, aceasta a solicitat funcționarilor responsabili să nu neglijeze curțile blocurilor și trotuarele.

„Domnule Gontea, iarăși revin la dvs. Vă rog să vă plimbați Dvs. personal printre case, nu doar pe străzile principale, dar și printre case. Spațiile Verzi, am fost astăzi în parc și am mers prin zăpadă. Drumurile nu erau curățate, oamenii mergeau prin zăpadă. Și această zăpadă dacă îngheață mai mult nu poate fi practic scoasă până la sfârșitul iernii de pe trotuare. Și vă rog mult să mergeți voi, directorii, personal pe aceste drumuri, să vedeți în ce stare sunt aceste drumuri și dacă vă puteți deplasa sau nu pe ele în siguranță”, a adăugat Silvia Radu.

La fel, Direcția de Transport a venit cu un apel către cetățeni de a nu parca automobilele pe carosabil, întrucât acest lucru îngreunează curățarea străzilor de zăpadă.

sursa: moldova24.info

About Author

admin