Peste 150.000 de țigări, confiscate de poliție la Cahul // VIDEO

În urma unor acțiuni  întru prevenirea și combaterea contrabandei cu tutun  peste frontiera de stat a Republicii Moldova în  România, polițiștii din  cadrul Serviciul investigare fraude economice a IP Cahul și  Secției Sud a INI,  au  confiscate  7530 pachete de țigări.

Ca urmare a măsurilor  întreprinse, la 15 februarie curent, polițiștii au oprit în trafic, în orașul Cahul, spre postul vamal Cahul-Oancea, un autoturism de model  „Honda Ridgeline”, condus de un bărbat de 29 de ani. În timpul controlului, șoferul  a refuzat verificarea mașinii, astfel, a fost înaintat demers în adresa Judecătoriei Cahul pentru autorizarea efectuării percheziției. Drept urmare s-a luat măsura conducerii mijlocului de transport la IP Cahul.

În urma efectuării unui control amănunțit asupra vehiculului, a fost descoperită,  în locuri special amenajate, în compartimentul mărfar, între podeaua decorativă de plastic și podeaua mijlocului de transport, la fel și în spațiul dintre partea exterioară și interioară a aripilor din spate,  o cantitate de  150.600 de țigarete  „Plugarul” cu marca de acciz de stat a Republicii Moldova, în valoare  de circa  49.000 de  lei.

În acest caz, șoferul riscă o amendă de 3.000 de lei și confiscarea  țigaretelor.

About Author

admin