Peste o mie de apartamente de serviciu vor fi distribuite polițiștilor în următorii ani

Peste o mie de apartamente de serviciu vor fi distribuite angajaților Ministerului de Interne, în următorii ani. Polițiștii vor beneficia de primele circa 300 de apartamente, chiar din luna septembrie, a anunțat ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, la ședința de astăzi a Guvernului. Apartamentele sunt la cheie, iar 25 dintre acestea sunt în Bălți.

Totodată, funcționarii publici cu statut special din cadrul MAI vor primi compensații bănești pentru închirierea sau subînchirierea spaţiului locativ, după ce Guvernul a aprobat un regulament în acest sens. Suma compensației va acoperi costul chiriei locuinței, prevăzut în contractul de închiriere, însă nu va putea depăși salariul de funcție al angajaților.

„Noi ne-am propus să venim cu mai multe inițiative pentru a da posibilitatea tinerilor, dar și funcționarilor publici, să aibă o locuință în Republica Moldova. O atenție separată am acordat-o funcționarilor publici de la MAI și Ministerul Apărării, și aici avem pornite mai multe parteneriate public-private”, a declarat premierul Pavel Filip, citează hotnews.md.

About Author

admin