Petru Bogatu: Năstase a acționat ca membru activ al echipei falsului unionist Iurie Roșca

Platforma Demnitate și adevăr, condusă de Andrei Năstase, s-a născut din mixul toxic al roșchismului dughinist și al clientelismului primelor guvernări nomenclaturiste, preparat de bucătarii serviciilor secrete ruse.

De această părere este analistul politic Petru Bogatu, într-un editorial publicat de portalul deschide.md. ”Sponsorii și adevărații ei patroni, Victor și Viorel Țopa, constituie doar spuma de la suprafață care conferă produsului senzația de plenitudine pe limbă”, scrie Petru Bogatu.

Autorul pornește de la o declarație a lui Andrei Năstase, potrivit căreia, va ajunge primar al Chișinăului, va lupta cu privatizările ilegale din trecut. Declarația îl pune, însă, într-o lumină proastă pe fratele său, Vasile Năstase, despre care presa a scris că privatizat fraudulos sediul publicației ”Glasul Națiunii”.

În opinia lui Petru Bogatu, Vasile Năstase a obținut acest sediu, deoarece era complicele fostului lider al PPCD, Iurie Roșca

”Vasile, fratele lui Andrei Năstase, s-a căpătuit și el cu un imobil valoros, despre care scrie în aceste zile presa, nu datorită propriilor merite, ci pentru că era complicele lui Iu. Roșca. „Glasul Națiunii” a făcut parte, mai cu seamă în a doua jumătate a anilor 2000, din mașinăria propagandistică a falsului unionist cu un plămân rusesc”, scrie analistul politic. ”«Patronul „Glasului Națiunii” fusese mai mulți ani o portavoce a regimului Voronin. Asta se știe. Îl urmăream cu toții la televiziunea lui Iurie Roșca. Vasile Năstase a participat pe față la distrugerea unor instituții media de opoziție (Euro TV, Radio Antena C). A concediat jurnaliștii care aveau puterea să rămână liberi și nu se resemnau în fața dictatului comunist și românofob”, notează Petru Bogatu.

Analistul consideră că Vasile Năstase a fost membru activ al echipei falsului unionist Iurie Roșca

”Toate aceste represalii împotriva presei nonconformiste Vasile Năstase le-a făcut nu pe propria răspundere, bineînțeles. El a acționat ca membru al echipei lui Iurie Roșca, falsul unionist care pe la mijlocul anilor 2000 își dăduse deja arama pe față, dezvăluindu-și adevăratul său caracter de slugă a rușilor”, conchide Bogatu.

About Author

admin