Planuri grandioase cu privire la parcările de lângă Piața Centrală // Primarul vrea să evacueze zeci de gherete, amplasate ilegal

Zona Pieței Centrale va fi luată la puricat de autoritățile municipale, în vederea găsirii locurilor de parcare necesare. Despre aceasta a declarat primarul general Ion Ceban în cadrul ședinței Primăriei Chișinău de astăzi.

Potrivit acestuia, acolo vor fi amenajate circa 112 locuri de parcare pe str. Armenească – Mitropolit Varlaam – Tighina. Acest lucru va fi posibil în urma evacuării de pe terenul municipal a gheretelor amplasate în jurul pieţei.

Locurile de parcare vor fi destinate pentru vizitatorii care vin la piaţă după cumpărături şi vor fi publice”, spune Ceban.

La o distanță mică de Piața Centrală, împreună cu Universitatea Tehnică a Moldovei, municipalitatea va implementa un proiect inedit.

„Este vorba despre o parcare automatizată pe str. 31 August 1989. Aceasta ne va permite să ne plasăm direct într-un ecosistem inovaţional, cu ajutorul tehnologiei smart. Vreau să subliniez că au fost verificate toate acordurile de arendă funciară cu Primăria Chișinău, care au drept destinație amenajarea parcărilor, atât publice cât și cu plată. Astfel, din cele 110 loturi de pământ care au fost analizate, în 20 de cazuri au fost depistate diferite nereguli cum ar fi: Depășirea hotarului terenului arendat, pe domeniu public, utilizarea terenului în alte scopuri decât parcare auto, așa ca piață agro – alimentară, piață auto, piață de materiale de construcții și edificarea construcțiilor neautorizate pe terenurile arendate”, a declarat Ion Ceban.

About Author

admin