PLDM vrea alegeri cât mai repede! Motivul este salvarea lui Filat de pușcărie

În pofida faptului că are un rating mai mic de 1%, Partidul Liberal Democrat cere organizarea cât mai urgentă a alegerilor prezidențiale. Intenția PLDM este de fapt de a-l elibera pe Vlad Filat din pușcărie, cel puțin temporar, susțin surse din cadrul formațiunii.

Poziția PLDM a fost anunțată miercuri la postul național de televiziune de vicepreședintele partidului, Vadim Pistrinciuc. Potrivit acestuia, alegerile prezidenţiale nu trebuie să fie tergiversate şi cel mai bine ar fi să se desfăşoare în luna iunie.

Se pare că scopul PLDM este să încerce urgentarea eliberării lui Vlad Filat după scenariul pe care l-a aplicat și Ilan Shor anul trecut. Adică să fie anunțate alegerile prezidențiale, PLDM să-l înainteze pe Filat în calitate de candidat și să oblige astfel justiția să-l elibereze din penitenciar ca să-și organizeze campania electorală. Nu este exclus că Filat ar putea folosi această oportunitate pentru a fugi din Republica Moldova.

Totuși, juriștii susțin că planul PLDM ar putea să nu meargă deoarece statutul lui Ilan Shor, care era în arest la domiciliu și cel al lui Vlad Filat, aflat de aproape jumătate de an în detenție sunt diferite, astfel că justiția ar putea să-i refuze eliberarea chiar dacă va intenționa să candideze la funcția de președinte.

About Author

admin